Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd de broodjes/stokbrood doormidden en rooster even in de oven totdat het brood goudbruin wordt en iets krokant. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Haal alvast de doperwten uit de diepvries en laat ontdooien.
Gebruik een mandoline of een koksmes om een paar hele dunne citroenplakjes te snijden en verwijder de pitjes.
Schep ondertussen het avocado vruchtvlees in een hoge maatbeker en doe hier sap van een 1/2 citroen bij met kruidenzout en wat zwarte peper. Als het een zalige structuur heeft gekregen is de avocado spread klaar. Proef en breng op smaak.
Bak de garnalen tegelijk met de doperwten in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie ongeveer 1 minuut per kant. Garnalen kun je zelfs rauw eten en worden snel droog.
Smeer het brood rijkelijk in met de avocado spread en leg daarop het de gebakken garnalen en dungesneden citroen. Druppel er nog wat van je lekkerste olijfolie overheen en verdeel er voor de liefhebber nog wat verse muntblaadjes en doperwten en saltflakes naar smaak overheen.