Bedek de bodem van de vorm met bak papier en vet de vorm in met boter. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng in een keukenmachine, of een mixer het eigeel, boter, bloem, bakpoeder, bakingsoda, citroenzeste, maizena en 100 gram suiker. Meng daarna ook de (amandel) melk en citroensap erdoorheen.
Verdeel de cakemix over de twee springvormen.
Meringue
Klop de overgebleven eiwitten op en doe er langzaam 150 g suiker bij, totdat het een dikke en vaste witte massa wordt.
Verdeel over de twee cake bodems gelijke hoeveelheid opgeklopte eiwit en zet 30 minuten in de oven.
Slagroom & citroencrème
Klop ondertussen de slagroom op (naar mijn mening mag deze zonder suiker omdat er al genoeg suiker in de rest zit) en maak de citroencréme. Als je geen zin of tijd hebt kan je ervoor kiezen om ze natuurlijk kant en klaar te kopen.
Haal de cakes met meringue uit de oven en laat iets afkoelen. Draai 1 bodem om met de meringue naar onderen en verdeel hierop de slagroom en citroencrème in het midden erop. Leg de andere bodem met de meringue kant omhoog er op.