Groene salade met munt, citroen, croutons en geiten yoghurtdressing
Een lekkere en gezonde vegetarische salade. Deze groene salade met munt, citroen, croutons en geiten yoghurtdressing is makkelijk om te maken en erg lekker.
Snijd het brood in blokjes van 1 bij 1 centimeter en verdeel er een eetlepel olijfolie overheen en hussel door elkaar, zet ongeveer 8 minuten in de oven totdat ze goudbruin worden.
Snijd de onderkant én het randje van de uiteinden van de venkel af. Snijd de venkel in dunne plakken en halveer ze. Pak een anti aanbak pan en doe er een scheut olijfolie in. Bak ze totdat ze karameliseren. Zet het vuur uit.
Geiten yoghurtdressing
Meng 100 ml geitenyoghurt met 1 theelepel extra vergine olijfolie, zeste (rasp) van een halve citroen en 5 verse munt blaadjes (fijngehakt). Proef even en breng op smaak met zout en peper.
Was ondertussen de courgette af met water, dep droog en snijd de halve courgette in hele dunne slierten met een mandoline of een goed koksmes. Knijp een halve citroen uit en hussel de courgette met sap. Courgette is namelijk rauw erg lekker!
Doe nu ook de diepvries doperwten in de pan met de venkel erbij, zet het vuur middelhoog en als de doperwten na 1-2 minuten felgroen worden weet je dat ze gaar zijn. Serveer de salade op een mooie schaal. Verdeel de courgette erbij en strooi de croutons met verse munt op het laatste moment over de salade.