2auberginesgraffiti of donkerpaars te vinden bij AH
1courgette
1gele paprika
4brioche of hamburger bollen
Maille Dijonnaise
Maille Originale mosterd
½biologische citroen
paneermeel
2eieren
handje bloem
snuf peper & zout
zonnebloemolie & olijfolie
Instructies
Verwarm de BBQ voor op ongeveer 190 graden, als je een grillplaat hebt zou ik deze na het verwarmen er op leggen.
Pak een aubergine en schil met een dunschiller het paarse velletje eraf. Snijd ze dan in dunne plakken horizontaal zodat je burgers krijgt. Dikte maximaal 1 centimeter.
Pak drie bakjes en verdeel per bakje de eieren, paneermeel en bloem. Rasp ½ citroen en roer dit door de eieren met een snuf zout. Haal de aubergines eerst door de bloem, daarna door de geklutste eieren en als laatste door het paneermeel. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met paneermeel.
Verwarm de frituurpan of je gietijzeren pan met zonnebloemolie en breng tot een temperatuur van 180 graden. Bak ze aan beiden kanten maximaal 2 minuten totdat ze goudbruin worden en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de andere aubergine, gele paprika en courgette met schil in dunne plakken en smeer ze met een kwastje in met olijfolie.
Leg de groenten op de BBQ en grill ze en draai ze af en toe om totdat ze gaar worden en mooie grillstrepen krijgen. Leg er ook een gehalveerde citroen bij en laat mee grillen.
Snijd de brioche of hamburgerbroodjes horizontaal open en grill ze een paar seconden op de BBQ zodat ze iets krokant worden en bruine strepen krijgen.
Smeer de bovenkant van het broodje in met de Maille Dijon Originale mosterd en de onderkant met de Maille Dijonnaise. Bouw je broodje op met de krokante aubergine en de gegrilde groenten.