Bieten couscous met geitenkaas, walnoten en citroen
Een superlekker en makkelijk recept met parelcouscous, geitenkaas, walnoten en citroen. Zeer makkelijk kom te maken en o.a. te vinden in de biologsche foodbox van Ekomenu.
Pel en snipper de ui. Spoel de parel couscous in een zeef onder de kraan en laat even uitlekken. Pak een beker en doe hier 450 ml gekookt water samen met één tl zout, citroenzeste van een 1/2 citroen, snuf peper en verse rozemarijn.
Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Je kan hiervoor een mandoline of een koksmes gebruiken. Doe ze met olijfolie in een pan en fruit ze glazig. Blus af met witte wijn en doe dan de parel couscous erbij. Bak ze al omscheppend tot de korrels glanzen.
Schenk nu de zelfgemaakte bouillon erbij en laat de parelcouscous zachtjese pruttelen totdat het verdampt is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Blijf regelmatig roeren. Proef tussendoor en pers de halve citroen uit en roer er doorheen.
Gegrilde little gem salade
Snijd ondertussen de onderkant van de little gem sla af en haal de bladeren los. Grill ze met een paar druppeltjes olijfolie in een bak of grillpan.
Pak een salade schaal en leg hier de gegrilde litte gem sla op samen met de andere helft van de geitenkaas, brokkel de kaas eroverheen en verdeel de walnoten met wat citroenzeste over de salade. Druppel nog wat van je lekkerste olijfolie en brocco/tuinkers eroverheen.
Maak de verpakking van de gekookte bieten open en giet het vocht bij de risotto. Zo krijg je een mooie kleur en hoef je niks weg te gooien. Snijd de bieten in kleine blokjes en roer ze door de parelcouscous. Roer nu ook de helft van de geitenkaas door de parelcouscous met bieten. Zo krijg je een mooi rood-roze kleur. Serveer gelijk! Eetsmakelijk.