Een superlekker lente & zomer receptje! Gepofte aardappels met cajun gamba's & citroenroom is zo ontzettend lekker als je dit op de BBQ doet. Je krijgt dan net iets meer een 'rook' smaakje.
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken BBQ, Frans
Trefwoord aardappel recepten, barbecue recepten, BBQ recepten, duurzame vis, gezonde gerechten, grillen, grillen of bbq, vis recepten
4grote roze/rode gamba’s (msc keurmerk)*visboer/online of groothandel
verse bieslook
1biologische citroen
zout & peper
1eetlepelcajun kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden
Kies 2 Menopper aardappels van gelijke grootte. Was de Menopper aardappels met stromend water af en verwijder het zand. Wikkel ze goed in zilverfolie en druk even aan, zodat ze helemaal afgedekt zijn. Pof de aardappels in ongeveer 35 minuten (afhankelijk van de grootte) gaar.
Meng 1 tl citroensap met de cajunkruiden en marineer de gamba’s hiermee. Als de aardappels bijna gaar zijn kan je de gamba’s 1 minuut (hoog vuur) aan beiden kanten bakken.
Meng de zure room of crème fraiîche met fijngehakte bieslook en citroenzeste (rasp) van ½ citroen. Breng op smaak met zout en peper.
Pak twee borden en snijd de gepofte aardappels half open en doe hier de zure room in en leg daarop de gebakken gamba’. Verdeel als laatste nog wat verse bieslook en citroencress over het gerecht.