Pak een weckpot en doe hier alle kruiden, specerijen en zeste van 1 citroen in. Roer alles door elkaar. Je hebt nu natuurlijk veel te veel rub, maar die kan je de gehele zomer nog gebruiken. Zorg ervoor dat je het goed afsluit in een weckpot.
Verwarm nu de Big Green Egg naar ongeveer 190 graden en leg gelijk ook de houtsnippers er op en als de meeste rook weg is zet je de conveggtor er op.
Pak de procureur en bedek rijkelijk met de zelfgemaakte rub. Snijd de sjalotjes in de lengte doormidden en laat het schilletje eraan. Prik ze zoals je op de foto ziet in de procureur. De smaak van de sjalotjes trekt er langzaam in.
Leg de procureur op het rooster en prik de Smoke of de D.O.T. in het vlees tot ongeveer het midden. Stel de kerntemperatuur in op 85 graden. Dit zal ongeveer 1,5 uur duren. Doe de Deksel van de Big Green Egg dicht. Je kan de Thermapen gebruiken om de temperatuur van het gehele stuk vlees te meten. Leg de laatste paar minuten een gehalveerde citroen met de platte kant op het rooster.
Als het alarm afgaat haal je het vlees van de EGG/BBQ af en laat het even 15 minuten rusten. Snijd er dan dunne plakken van en serveer bijvoorbeeld met wat gegrilde groenten. Knijp de gegrilde citroen uit over het vlees voor extra veel smaak!