Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Afdrukken
Bladerdeegtaart met wilde tomaten en citroen
Gang
ontbijt en lunch
Keuken
Italiaans
Trefwoord
Italiaanse recepten
Bereidingstijd
25
minuten
Totale tijd
25
minuten
Porties
2
personen
Auteur
Jadis Schreuder
Equipment
oven
Ovenschaal of taartvorm
Handrasp
Ingrediƫnten
1/3
stuk
Tante Fanny bladerdeeg
1
bakje wilde tomaten
te vinden bij de EkoPlaza, maar je kan ook bij de supermarkt gekleurde halen
1/2
biologische citroen
wat verse basilicum en eventueel nog wat peterselie
chiliflakes
Instructies
Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de wilde tomaten horizontaal door midden.
Snijd van het bladerdeeg 1/3 horizontaal af zodat je een mooi stuk hebt, leg de wilde tomaten (met de snijkant omhoog) in het midden.
Prik nu het bladerdeeg in met een vork (wordt hij lekker luchtig van).
Vouw vervolgens het bladerdeeg robuust om de tomaten en smeer de randen in met een beetje olie.
Leg in een ovenschaal of taartvorm, verdeel er wat citroenrasp en chiliflakes overheen en zet voor +/- 25 minuten in de oven.
Serveer met wat verse kruiden en parmezaanse kaas (gebruik hiervoor de handrasp)!