1theelepelLee Kum Kee Chiu Chow Chili Oliegaat bij de komkommer
1biologische citroenrasp & sap
1komkommerin dunne langwerpige slierten
2rode uienin dunne ringen gesneden
witte sesam zaadjes
Instructies
Snijd als eerste de kip in dunne reepjes en maak zo nodig schoon. Meng nu de Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie met de Lee Kum Kee Chili Knoflooksaus en een eetlepel Lee Kum Kee Pruimensaus, meng het geheel goed. Zorg er vervolgens voor dat de gehele kip goed bedekt is met de marinade en zet voor minimaal een half uur (afgedekt) in de koelkast.
Was daarna de komkommer en gebruik vervolgens de kaasschaaf om lange dunne plakken te schaven van de komkommer.
Dressing
Maak nu de dressing voor de zoet-zure komkommer, door de zoete saus te mengen met citroenrasp, citroensap, theelepel Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie en wat ui. Breng daarna met wat peper en zout op smaak.
Nu de kip gemarineerd is zet je de BBQ aan of de grillpan en zorg je ervoor dat ze gaar en lekker krokant worden. Door de marinade blijft daarna de kip sappig en heerlijk sticky! Vergeet ze vervolgens niet even om te draaien om geheel goudbruin te worden en een pittige-karamel smaak te krijgen.