Frituur of Airfryer (de aArfryer wel op eigen risico haha)
Ingrediënten
800 gram/1 kgkipfilet of kippendijvlees van de Poelierveel sappiger
+/- 100gramZoete aardappelmeel/bataatmeelverkrijgbaar bij o.a. Holland & Barrett en natuurwinkels
+/- 200gramPaneermeel
2eieren
Verse basilicum
1limoenhet liefst biologisch Serveertip: Pittige saus zoals op de foto (Habenero, Chipotlesaus of Srirachasaus
Instructies
*Zet de frituurpan alvast aan
Snijd als eerste de kip in 3 lange repen per kipfilet. Zorg ervoor dat je de kip schoonmaakt en eventueel indien aanwezig vet, bloed en/of spiertjes verwijderd.
Meng het ei met de fijngehakte verse basilicum, rasp van 1 limoen en breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel en houd apart.
Haal als eerste de kip stukken licht door zoete aardappelbloem. Vervolgens haal je de kip door het eimengsel.
Meng nu de paneermeel met een grote eetlepel zoete aardappelmeel, meng even en haal als laatste de kip stukken een voor een door het paneermeel en zorg dat het geheel bedekt is en niet een te dikke laag krijgt.
Als de frituurpan heet genoeg is, zorg je ervoor dat je per keer en paar kip stukken afbakt. Kijk naar de kip stukken hoe groot ze zijn en vergeet niet naar de garing te kijken.Serveer met verse limoen en een saus naar keuze!