Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht + grill
Pak een ovenschaal en doe hier de voorgesneden Menopper aardappeltjes in, doe 1 eetlepel olijfolie erbij, knijp ½ citroen uit en doe er ½ theelepel salt flakes, 1 knoflookteen (met schil) bij en zet 20 minuten in de oven.
Als de aardappeltjes na ongeveer 20 minuten goudbruin worden, zet je de oven op 150 graden en leg je de zalmmoten op de aardappeltjes, strooi er wat peper overheen en zet nog ongeveer 10 minuten terug in de oven. Je kan de kerntemperatuur (52 graden) van de zalm meten met een Thermapen.
Schil de asperges en snijd 1 centimeter van de onderkant af. Kook ze in gezouten water ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte).
Pak een sauspannetje en laat hierin de boter smelten en doe er een theelepel citroensap bij. Leg er 2 verse dille takjes bij en strooi er een snuf zout flakes overheen. Roer even en de saus is klaar.
Pak 2 borden en schep de aardappeltjes en de zalm op, laat de asperges even uitlekken en leg ernaast. Giet de dille-botersaus over de asperges. Strooi er nog wat verse tuinkers of andere cress overheen.