500gverse venusschelpen/vongolen en anders kokkelste halen/bestellen bij een visboer
1biologische citroen
3verse knoflookteentjes
voor 2 personen spaghetti
250gdiepvriesbiologisch doperwten
verse tuinkers
1glas witte wijn met voorkeur Chardonnayiets vetter en voller van smaak
Instructies
Was eerst de vongoles met koud water af, er kan namelijk wat zand op zitten. Zijn er kapotte schelpen? Gooi deze dan weg. Zet water op het vuur met een snuf zout en doe hier de spaghetti in en kook beetgaar.
Zet vervolgens een bakpan op het vuur en voeg hier wat olijfolie bij. Hak de knoflook fijn en voeg rasp van 1/2 biologische citroen toe aan een verwarmde pan. Roer even het geheel tot het een lichte bruine kleur krijgt en iets krokant en bruin wordt.
Doe hierna de vongoles erbij, deksel er op en laat even sudderen.
Als de vongoles open gaan staan blus je het geheel af met wat witte wijn naar smaak (1 klein wijnglas). Doe nu de diepvries doperwten erbij.
Giet als laatste de beetgare pasta af en doe bij de venusschelpen en strooi er nog wat tuinkers en citroenrasp overheen. Roer het geheel, breng op smaak met zout en peper en je hemelse spaghetti vongole met citroen is klaar.