5eetlepelszoete aardappelmeel *Toko of Holland & Barrett
1biologische citroen
1middelgrote bloemkool
2eieren of vegan eiwit!! *te koop bij bio winkels en online
handje vol Panko *Aziatisch paneermeel
Instructies
Snijd als eerste de groene bladeren en de stronk van de bloemkool. Vervolgens snijd je de bloemkool in kleinere stukjes, zodat je gelijke bloemkoolroosjes krijgt.
Pak 3 bakjes waarin je per bakje ei (even mengen), Panko & zoete aardappelmeel verdeeld. Voeg aan het Panko bakje 1 eetlepel zoete aardappelmeel en rasp van een halve citroen toe. Aan het bakje met de twee gemengde eieren voeg je wat zout & peper voor extra smaak toe.
Zet de frituurpan aan of het pannetje met frituurvet/zonnebloem olie. Pak vervolgens een lage bak en zet deze alvast klaar. Nu ga je paneren.
Pak een bloemkool roosje en bedek dit eerst met het zoete aardappelmeel, vervolgens haal je hem geheel door het ei mengsel en als laatste door het Panko mengsel. Herhaal dit tot je alles hebt gepaneerd en leg in de lage bak.
Als je frituur vet warm genoeg is geworden, ga je per keer een paar gepaneerde bloemkool frituren en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Strooi als laatste nog een klein beetje zout en citroenzest over de popcorn bloemkool.Smakelijk!