Als eerste verwarm je de oven voor op 190 graden (grill stand onder en boven). vervolgens ga je de citroen rub maken. Meng het zout en peper, de fijngehakte rozemarijn, rasp van 1 citroen en de chiliflakes met elkaar.
Vervolgens zet je de kip in de ovenschaal/gietijzeren pan en smeer je hem eerst in met de olijfolie. Vervolgens verdeel je de rub er overheen (zorg ervoor dat alles bedekt is met de citroen rub & olijfolie).
Nu ga je de kip (buikholte) vullen met 2 schijven citroen en de rozemarijn. Vervolgens zet je hem voor 35 minuten in de oven. Houd je kip wel in de gaten of hij niet te snel bruin wordt (verbrand).
Pak de boter en meng het met de gerookte paprikapoeder, citroenzest & sap, als de kip na ongeveer 35 minuten uit de oven komt, smeer je hem nog even ruim in met de gerookte paprikaboter en zet hem nog voor ongeveer 15 minuten terug (hij wordt zo lekker krokant en nóg smaakvoller!).
Haal de kip uit de oven als de kip filet (zie afbeelding) de juiste temperatuur van 72 graden heeft behaald (dan gaat het alarm af). Laat de kip een paar minuten rusten, dan blijven alle sappen er lekker in zitten!