Maak eerst de komkommer en rode ui tafelzuur salade. Klik hier voor het recept. Dit kan ook een avond van te voren, dan is deze salade nog lekkerder.
Dep de roodbaars even droog en strooi er aan beiden kanten wat bloem overheen. Hierdoor krijg je een extra krokant jasje. Strooi er ook nog wat van de lemon pepper of de grofgemalen peper overheen.
Verhit een pan en doe hier een scheu olijfolie in. Bak eerst de roodbaars op de huidkant een paar minuten en draai dan voorzichtig om. Je kan de kerntemperatuur meten door een Thermapen te gebruiken. Kerntemperatuur moet ongeveer 55 graden zijn. Als je de roodbaars hebt om gedraaid doe je er 2 eetlepels witte portstroop en 1 eetlepel citroensap in. Laat een paar minuten intrekken in de vis.
Strooi wat saltflakes over de gebakken roodbaars. Serveer de vis op een schaal met de salade en schep rijkelijk op. Lekker met een partje citroen, wat citroenkrulletjes en verse cress/tuinkers.
Notities
Tip: lekker om er wat vers Marrokaans/Turks brood bij te serveren of een stokbroodje!