Meta-beschrijvingInsert variableMijn vriend maak ik altijd blij met 'Fried Chicken'. Extra krokant door 't maismeel & maizena! Lekker met citroen & Thaise basilicum!
Gang Snacks & Hapjes
Keuken Amerikaans
Trefwoord gerechten met kip, kip recepten, krokante kip
1elLee Kum Kee Pruimensausje kan ook Lee Kum Kee Hoisinsaus gebruiken
sap van ½ biologische citroen
Instructies
Marineer eerst de kip een avond van te voren voor een optimaal resultaat. Snijd de kippendij in gelijke stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
Pak een bak en doe daar de kip, 2 eetlepels Lee Kum Kee Chili Olie, ongeveer 10 geplukte aziatische basilicum blaadjes, snuf peper en zout, 1 ei, het maismeel, meel, sap van een ½ citroen in en meng het geheel. Zodat de kip bedekt is met een klein laagje. Laat minimaal een uur tot een nacht marineren.
Zet een frituurpan aan of een gietijzeren pan op het vuur en vul met zonnebloem olie.
Pak de maizena en doe in een schaaltje. Voordat je de kip gaat frituren rol je het nog even door de maizena voor een extra krokant laagje.
Verwarm de olie tot het bijna 180 graden is en frituur de kippendijen in een paar keer, zodat de olie niet te veel afkoelt.
Maak ondertussen de dipsaus. Meng de Lee Kum Kee Chili Olie met de Lee Kum Kee pruimen saus, sap van een ½ citroen en roer even.
Laat de crispy spicy chicken uitlekken op keukenpapier, strooi er een snuf zout en wat citroenkrulletjes overheen en serveer zo snel mogelijk.
Notities
Serveertip: lekker met komkommer staafjes en een schijfje citroen.