1avocadotip: koop ze van het merk Eat Me of bij Ekoplaza
1halve citroenbiologisch
kruidenzout
witte pepergemalen of grof
1kleine knoflookteenfijngehakt of geperst
Instructies
Snijd de avocado rondom in en draai de helften van elkaar af. Op deze manier krijg je de helften makkelijk van elkaar los.
Je kan met een lepel alles eruit halen, maar als je met je hand zachtjes knijpt dan komt ook zo het vruchtvlees los. Doe de vruchtvlees in een kom.
Voeg vervolgens fijngehakte (of fijn geperste) knoflook, kruidenzout en witte peper toe. Breng het verder op smaak met citroenrasp en citroensap.
Prak alles met een vork fijn en meng met de ingrediƫnten. Wil je liever een gladde massa? Gebruik dan een staafmixer.
Notities
Tip: Serveer de avocado dip met toast, ciabatta of bij een lekker Mexicaans gerecht. Liever geen knoflook? Zonder is ook heerlijk.Ben je gek op avocado? Maak dan eens avocado hummus me gegrilde groente.