1handje groene olijven zonder pit*geen liefhebber? Ook zonder lekker!
Kruiden
Raselhanout
Rode paprikapoeder
Zwarte peper
Kurkuma
Komijn
Verse peterselie of koriander
Instructies
Marineer eerst de kip met een theelepel citroensap, olijfolie, theelepel paprikapoeder en peper.
Aanrader is om te koken op gas. Inductie kan ook (zet hem dan in de oven). Zorg ervoor dat je elke paar weken als je, je Tagine regelmatig gebruikt een uur in water zet. Zodat je zeker weet dat hij niet open barst.
Zet het vuur heel laag. Begin met een flinke scheut olijfolie en snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe in de Tagine.
Gebruik een halve rode ui en snijd in grove stukken, voeg toe bij de knoflook.
De zoete aardappel snijd je in grote ronde partjes en leg je vervolgens in een rondje neer op de gesneden knoflook en uien. Leg hierop de in stukken gesneden kip.
Snijd de wortels in grove stukken en leg neer bovenop de zoete aardappel en kip.
Voeg 1 theelepel van alle kruiden toe: Raselhanout – rode paprikapoeder – zwarte peper – kurkuma en komijn.
Ga verder met stapelen van de volgende laag, voeg grove stukken courgette toe
Vervolgens gaan er grove stukken aubergine op, snijd de rode paprika in reepjes en voeg toe na de aubergine.
Voeg 1 theelepel van alle kruiden toe of alleen de kruiden die jij lekker vindt: Bijv. Raselhanout- Kurkuma en rode paprikapoeder.
Snijd 2 stukken van de biologische citroen af en pers deze uit over het gerecht
Voeg een handje rozijnen en pruimen en olijven toe. Leg een gehalveerde citroen bovenop.
Voeg naar eigen smaak verse peterselie of koriander toe.
Naar eigensmaak kun je nogmaals 1 thee lepeltje kruiden toevoegen over het gehele gerecht
Voeg een klein slokje water toe tegen het aanbranden