Een perfect recept voor bij allerlei vissoorten, zoals wit vis, zalm of schaal en schelpdieren. Passievrucht beurre blanc is een fris-romige saus en makkelijk om te maken.
Gang Dagelijkse gerechten
Keuken Frans
Trefwoord beurre blanc saus, citroen gerechten, citroen recepten, gerechten met citroen, koken met citroen, sauzen met citroen
Snijd eerst de sjalot en de knoflook fijn. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg hier een eetlepel olijfolie, fijngesneden sjalot en knoflook, rasp van 1/2 citroen, verse rozemarijn en tijm takjes aan toe. Laat even aanfruiten en voeg 1 eetlepel verse citroensap en de witte wijn toe. Laat nu even inkoken.
Als het geheel tot de helft gereduceerd is (ingekookt) dan voeg je 2 eetlepels room aan de saus toe, het vruchtvlees van de passievrucht en daarna laat je het nogmaals even inkoken.
Zet nu het vuur laag en als de saus wat minder heet is geworden voeg je de roomboter (in kleine blokjes gesneden) toe. Even roeren en breng de saus vervolgens op smaak met wat citroenrasp, zout en peper.