1pak a 200 gram wilde zalmzowel gerookt als opgerookt lekker
1biologische citroen
2eetlepelsMierikswortelcréme
2eetlepelscréme fraîche
verse dille
3radijsjesin dunne ringetjes gesneden
2eetlepelzalm eitjes
Instructies
We gaan eerst de blinis maken, klop nu in een kom het eiwit stijf voeg een een klein beetje zout toe en stijf tot dat het een stijf geheel is geworden.
Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de eidooier en de melk tot een gladde massa. Voeg nu voorzichtig de eiwit toe aan de rest en spatel even door het beslag. Nu voeg je wat citroenrasp (1/2 citroen) toe aan het beslag.
Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en gebruik de roomboter om de blinis in te bakken. Bak ze kort aan beiden anten en zorg ervoor dat ze een mooie licht bruine kleur krijgen.
Meng nu de mierikswortel met de créme fraîche en voeg een klein beetje peper en zout toe. Snijd de zalm in dunne plakjes en druppel hier wat verse citroensap overheen.
Leg de iets wat krokante blinis op een mooie schaal en verdeel hier een theelepel van het mierikwortel mengsel overheen, leg hier een plakje zalm overheen, verdeel er wat verse dille, citroenrasp, radijsjes en leg als laatste wat zalm eitjes op de blinis!