Een lekker, makkelijk en Italiaans recept. Citroen pasta met zalm en knoflook olie staat binnen 35 minuten op tafel en is heerlijk voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Italiaanse recepten, pasta recepten, zalm recepten
Als eerste ga je kokend water op zetten voor de pasta, breng op smaak met wat zout en een druppeltje olijfolie, zodat ze niet aan elkaar vast blijven plakken.
Zet nu een anti aanbak pan op het vuur en voeg hier olijfolie of extra vergine olijfolie (die je kan verhitten) toe. Voeg hier dun gesneden knoflook, citroenzest (halve citroen) en de chiliflakes aan toe. Leg vervolgens de zalm moot erbij in de pan en bak hem rosé vanbinnen. Snijd de twee uiteinden van de citroen af en leg ze ernaast in de pan en bak even mee.
Voeg vervolgens de pasta toe in het kokende water en zorg ervoor dat de pasta beetgaar is als je hem afgiet.
Houd de rosé gebakken zalm even apart en voeg de pasta toe aan de pan met de zelf gemaakte knoflook olie met citroen zest, roer het er even goed doorheen zodat alle pasta bedekt is met de knoflook olie.
Schep nu de pasta op een bord en leg hier de zalm op, serveer daarna de gebakken citroen erbij en wat verse basilicum!
Breng vervolgens de pasta op smaak met Parmezaan (Parmigiano Reggiano) of een beetje zout, druppel als laatste nog wat van je lekkerste extra vergine olijfolie over de citroen pasta.Smakelijk!