Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven & citroen
Heerlijke Italiaanse en zomerse salade! Rucola salade met Parmezaanse kaas, druiven & citroen staat binnen 10 minuten op tafel.
Gang salades & bijgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Salade schaal
Ingrediƫnten
1biologische citroen *voeg ook wat geraspte zest toe
1 zak a 200gram verse rucola
handje rode of witte druiven *stuk of 20
1stukParmezaanse kaas *Parmigiano reggiano te koop bij de meeste supermarkten & kaaswinkels
3eetlepelsextra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
1theelepelzwarte peper
Instructies
Als eerste was je even de rucola, zodat het geheel zandvrij is. Vervolgens voeg je de rucola toe aan de salade schaal, meng het geheel met zo veel (vers) geraspte Parmezaanse kaas. Als elk blaadje mooi bedekt is met deze kaas.
Snijd daarna de druiven (ook even wassen) doormidden en voeg deze aan de salade toe.
Nu ga je de dressing maken door de extra vergine olijfolie met 1 eetlepel citroensap, zwarte peper te mengen. Hussel het geheel en de Rucola salade met Parmezaanse kaas is klaar!
Notities
Tip: om de salade nog meer op smaak te brengen, rasp als laatste nog wat citroenzest er overheen!