200gramkikkererwten couscous * of een andere variant
1/2fles pompoen
1biologische citroen
3eetlepelszachte geitenkaas *President is aan te raden
Verse kruiden zoals bieslook en eventueel wat munt
2elextra vergine olijfolie
Instructies
Kook als eerste de couscous zoals op de verpakking staat en voeg 2 eetlepels citroensap toe, liever te weinig water dan te veel toevoegen. Het is lekker als de couscous nog korrelig blijft en niet te plakkerig wordt.
Snijd vervolgens de flespompoen in dunne plakken van een halve centimeter en smeer ze in met wat olijfolie, peper en zout. Zet ze voor 20 minuten in de oven om te garen en een lekkere grill smaak te krijgen.
Meng nu de gare couscous met de olijfolie, geitenkaas, verse dille, zest van 1 citroen. Serveer daarna de salade in een mooie schaal en versier als laatste er nog wat verse kruiden overheen.
Notities
Serveertip: lekker als maaltijd salade of als een salade bij het hoofdgerecht.