Makkelijk & gezond recept met mijn favoriete ingrediënten: avocado & citroen! Avocado toast met Parmezaanse kaas & citroen staat binnen 15 minuten op tafel.
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden grill stand, Smeer de boterhammen lichtjes in met de lekkerste olijfolie die je hebt. Rooster ze nu voor 5-7 minuten in de oven tot ze lekker krokant en goudbruin zijn geworden.
Ondertussen meng je het vruchtvlees van de avocado met sap & zest van een halve citroen en de Herbamare kruidenzout. Breng vervolgens op smaak met een snuf peper. Je kan er ook voor kiezen om hem te mixen in een staafmixer, ook erg lekker!
Smeer nu de boterhammen rijkelijk in met het avocado mengsel en verdeel er grove stukken parmezaan overheen, gebruik hiervoor een kaasrasp of een dunschiller en wat tuinkers of een andere cress. Als laatste rasp je nog wat citroenzest (rasp) over de boterham en je makkelijke & gezonde lunch is klaar!Smakelijk!
Notities
Serveertip: bijvoorbeeld lekker met een schijfje citroen en een glas witte wijn.