Rosbief met kruidenkorst. Heerlijk recept waar je iedereen blij mee maakt. Gebruik de digtigale oven thermometer voor de perfecte garign. Meten is weten!
Verwarm de oven voor op 100 graden hete lucht stand
Breng als eerste het vlees rond om op smaak met zout en peper. Zet de braadpan op middelhoog vuur en voeg hier boter aan toe. Laat smelten en braad het vlees rondom aan in 5-8 minuten, zodat je een mooie bruine verkleuring krijgt.
Maak ondertussen de kruidenkorst, door eerst de verse kruiden met zest van 1 citroen, 1 eetlepel citroensap, heel ei te mixen. Schep dan de panko en olijfolie erbij. Roer de even tot je een mooie lichtgroen mengsel hebt gekregen.
Druk dit mengsel op de bovenkant aan en zet de braadpan zonder deksel in de oven. Prik de digtigale oven thermometer in het vlees tot je op de helft bent. Stel het alarm in op 50 graden.
Als het alarm af gaat (ongeveer 50 minuten) kan je het vlees uit de oven halen en laat het even 10 minuten rusten. Als je dan het vlees gaat snijden, loopt niet al het sap eruit.