Een superlekker én gezond ontbijt op een feestelijke manier! Ontbijttaart met haver, kokos & citroenjam is makkelijk te maken en lekker fris.
Trefwoord gezonde recepten, Zoete recepten
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
citruspers
taart bodem (22-24 cm of +/- 12 vormpjes)
bakpapier
Ingrediënten
2verpakkingen Oat Start 400 ml van Abbot Kinney’s
180gramgranenkoeken
50gramcashewnoten of pecannoten
140gramkokosmeel
150mlkokosolie
1biologische citroen (sap ½ citroen en zeste van 1 citroen)
35grammaïzena
handje vol kokos snippers
4eetlepelscitroen jam (Zelf maken? Zie het recept hier)
Instructies
Zorg er eerst voor dat je al je ingrediënten klaar hebt liggen.
Spray of vet de bakvorm of vormpjes in en knip het bakpapier op een manier zodat de bodem en de zijkanten daarmee bedekt zijn, doordat je het al hebt ingevet blijft het makkelijk tegen de bodem en randen plakken.
Gebruik een vijzel of een zak om de koekjes en de noten naar keuze fijn te malen. Meng dit met het kokosmeel en de kokosolie, meng goed. Schep nu dit mengsel in de bakvorm of vormpjes en druk met de vijzel of iets zwaars nog even goed aan en zet in de koelkast.Dit zorgt ervoor dat de bodem hard wordt en aan elkaar blijft zitten.
Zet een klein steelpannetje op laag vuur en pers hier de halve citroen in uit. Doe hier de (gezeefde) maïzena bij en roer even. Verwarm voor 1 a 2 minuten kort en giet dit citroensap mengsel bij de Oat Start van Abbot Kinney’s. Roer even en schenk dit op de koekbodem.
Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast, ideaal als je dit recept in de avond maakt dan kan je er de volgende ochtend (en middag) van genieten.
Als de ontbijttaart is opgesteven doe je er nog (hoeveelheid naar smaak) wat citroen jam en kokossnippers op.
Notities
Tip: wil je maar 1 verpakking van Oat start gebruiken? Geen probleem halveer dan gewoon het recept en gebruik een kleinere taart bodem en ongeveer de helft van de vormpjes.