1Oranje (biologische) pompoen *ronde is aan te raden
300 - 400gramgorgonzola
1Biologische citroen
handje vol Pijnboompitten
tuinkers
Volkoren fusilli pasta voor 4 personen
chili flakes of verse peper naar smaak
Instructies
Verwarm als eerste de oven voor op 200 ºC (grill + hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de pompoen en verwijder de draden en pitten met een lepel. Snijd de pompoen in kleine stukken. Doe alles in een kom en hussel met olie, citroenrasp, -sap, (weinig) zout en chilivlokken. Spreid de pompoen uit over de bakplaat en bak in ongeveer 25 minuten zacht en gaar.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de fusilli in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Let op: houd een beetje van het kookvocht in de pan.
Bak de pijnboompitten even goudbruin.
Verbrokkel de gorgonzola boven de pasta en breng op smaak met olijfolie extra vierge en tuinkers.
Schep de geroosterde pompoen door de pasta, roer even zodat je een oranje saus krijgt en garneer met tuinkers en een partje citroen.