Verwarm de oven met grill functie voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak als eerste de dragonmayonaise: vul een smalle hoge maatbeker het ei en dedragonblaadjes. Mix dit even stevig met de staafmixer. Voeg vervolgens het citroensap toe en daarna , terwijl je blijft mixen, druppelsgewijs de zonnebloemolie . Blijf mixen tot het geheel op een (dunne) mayonaise lijkt. Breng op smaak met wat kruidenzout en peper. Zet daarna afgedekt in de koelkast.
Spoel de mosselen af met water en laat goed uitlekken. Pel de uien en sjalotten, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de pepers en snijd ook fijn.
Zet een mosselpan (of en grote ruime soeppan of braadpan) op middelhoog vuur en doe hier de olijfolie, uien, sjalotten, knoflook, pepers en 1 eetlepel citroen zeste in. Bak dit 5 minuten terwijl je geregeld rustig doorroert.
Snijd ondertussen het stokbrood in dunne plakken en rooster die 8 minuten het midden van de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat daarna afkoelen op het aanrecht.
Stop de mosselen in de grote pan en verdeel hier de verse dragontakjes overheen. Blus direct af met de wijn. Pers daarna een ½ citroen uit over de mosselen en top het geheel af met de zeekraal. Plaats de deksel op de pan en laat alles 10 minuten stoven op middelmatig vuur.
Zet na afloop het vuur uit, Voeg 1 theelepel kruidenzout toe en hussel alles door elkaar.Serveer de mosselen in de grote pan. En schep aan tafel over in diepe borden of (kleine) mosselpannetjes.