Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas
Een superlekker, makkelijk te maken & gezonde maaltijdsalade voor in de zomer! Zomerse salade met komkommer, bramen, citroen & La Tur kaas is een traktatie!
Gang Salade
Keuken Italiaans
Trefwoord gerechten met citroen, gezonde salade, recepten met citroen, salade met kaas
Totale tijd 15 minutenminuten
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
mandoline of kaasschaaf
Handrasp of zesteur
Ingrediënten
3snack (middelmaat) komkommers
½La Tur kaas *te vinden bij de kaasboer of groothandel
1biologische citroen
klein bakje met bramen
1rijpe avocado
1stokbrood *zuurdesem is het lekkerste
2elextra vergine olijfolie
snuf peper en zout
Eventueel toevoegen: verse kruiden zoals basilicum en eventueel wat chili flakes
Instructies
Als eerste begin je met de snack komkommer. Gebruik een mandoline of kaasschaaf om langwerpige plakken van de komkommer af te schaven. Dit eet heel erg lekker en is ook nog eens mooi!
Rasp nu alle zeste van de citroen af met een zesteur of een handrasp. Bewaar dit.
Snijd nu de citroen af aan de boven en onderkant, en snijd dan de schil eraf, zoals je een sinaasappel kan schillen. Je snijd nu de partjes vruchtvlees eruit en doe dit bij de salade (zie op de foto de citroen partjes liggen). Wat je overhoud daar zit nog sap in. Dit gebruik je voor de dressing.
Schaaf vervolgens ook de avocado in dunne plakken, meng dit samen met de komkommer slierten in een bak. Doe hier de hele bramen bij en snijd of pluk de La Tur in grove stukken.
Maak een dressing van 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels extra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt), doe daar citroenzeste van 1 citroen bij en breng op smaak met zout en peper. Even roeren en druppel het over de rest van de ingrediënten.
Pak dan 2 mooi diepe salade borden en verdeel daar de salade in.