Verwarm de oven voor op 180 graden grill & hetelucht
Pak een ovenschaal en doe daar de hele paprika's in, druppel er wat olijfolie overheen. Zet voor 30 minuten in de oven, totdat ze wat verkleuren en gegrild zijn.
Haal de paprika's uit de oven en trek de steel eruit, met de zaadjes, giet de paprika even op zijn kop en laat het vocht en de rest van de zaadjes er uit lopen. Gooi dit weg en laat de paprika even afkoelen.
Pak een maatbeker en doe hier de paprika's (met schil tenzij het echt zwart is geworden), samen met de buffelmozzarella (laat even uitlekken), kruidenzout, zeste van een halve citroen en geplukte salieblaadjes.
Mix even kort totdat je een grove spread hebt gekregen. Proef en breng op smaak met eventueel wat vers gemalen peper en citroensap.
Rooster ondertussen de zuurdesemboterhammen of smeer bijvoorbeeld uit op een lekkere spelt cracker.
Strooi er als laatste nog wat verse cress of tuinkers overheen.