Snijd als eerste de onderkant van de asperges (1 a 2 centimeter) en schil de asperges zodat de houtachtige laag verwijderd wordt. Let op: bewaar de schillen!
Zet nu een soeppan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie, knoflook, citroenrasp en (gesnipperde) ui toe. Voeg na 1 minuut fruiten, de schillen van de asperge toe. Voeg 1 liter bouillon toe. Laat ongeveer 40 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
Zet vervolgens een pan met water op en kook de asperges in ongeveer 12 minuten beetgaar. Snijd ze vervolgens in stukjes van 1 cm en houdt apart.
Zeef nu de bouillon (waar de schillen in zitten) en bewaar het vocht apart. Zet de soeppan weer op het vuur en voeg een klontje boter toe en zeef de bloem eroverheen. Roer tot er een roux ontstaat (voor de binding) en schenk de bouillon en aspergestukjes terug in de pan.
Breng de soep op smaak met korianderzaad, zout & peper en voeg als laatste nog wat (soja) room toe! Smakelijk!