Garen met een sous-vide apparaat is mega lekker! Musthave apparaat in de keuken. Sous-vide gegaarde witvis met knoflook & citroen maak je makkelijk zelf!
Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde gerechten, vis recepten, voorgerechten
Totale tijd 30 minutenminuten
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
sousvide apparaat *bestel hier!
Ingrediënten
+/-150gramwitvis (zeebaars of dergelijke van de visboer)
1/2biologische citroen
2-3knoflook tenen
verse oregano
2eetlepelsextra vergine olijfolie
snuf zout en peper of kruidenzout!
Instructies
Verwarm de sous-vide apparaat naar 50 graden. Pak een vacuüm zak en doe daar de witvis, hele knoflook tenen, 3 plakjes citroen, verse oregano en twee eetlepels extra vergine olijfolie in. Voeg nog een snuf zout en peper toe.
Zet het seal apparaat klaar en leg de zak zo neer dat je hem makkelijk kan dicht maken én vacuüm kan laten trekken.
Als de juiste temperatuur bereikt is doe je de gevacumeerde zak in het sous-vide apparaat en zet je een timer op 20 minuten.
Haal na 20 minuten de zak eruit, knip de bovenkant er af en doe alles wat er in de zak zit op een mooi bord of schaal. Tip: ga gelijk eten anders koelt het af.
Notities
Meten = weten Je kan even checken of de vis de juiste gaarheid heeft gekregen door de sous-vide Thermapen in de zak te doen en even de temperatuur van de vis te meten, als hij tussen de. 45-50 graden is. Is de vis perfect gegaard.