Een lekker en simpel recept met een heel bijzonder ingrediënt! Zwarte knoflook mayonaise is makkelijk om te maken en lekker bij groente, vis én vlees.
Totale tijd 15 minutenminuten
Auteur Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
staafmixer
Ingrediënten
1/2biologische citroen
1heel ei
3teentjes zwarte knoflook (verkrijgbaar bij de Jumbo, Albert Heijn & EkoPlaza)
+/- 100mlzonnebloemolie of lichte olijfolie
snuf peper en zout
Instructies
Voeg als eerste het gehele ei in een kom toe en mix alvast even zodat het goed gemengd is. Dit is een belangrijke basis voor een stevige mayonaise. Voeg 1 eetlepel verse citroensap toe en mix het geheel nog even.
Nu kan je druppelsgewijs de olie toe voegen en mix het geheel totdat je een gladde saus krijgt. Gebruik hiervoor de staafmixer of een Magimix, als je deze in huis hebt. De dikte is vergelijkbaar met mayonaise. Voeg nu de zwarte knoflook, rasp van een halve citroen, peper & een klein beetje zout naar smaak toe.
Serveer de spruitjes op een mooie schaal en rasp hier als laatste nog wat citroenrasp overheen.Smakelijk!