1eetlepelszachte groene peperkorrels (uit een glazen potje)
1eetlepelzwarte peper
scheutje Whisky
snuf zout
Instructies
Als eerste is het belangrijk dat je het vlees minimaal een uur voor het bakken uit de vacuüm verpakking haalt. Het is belangrijk dat het vlees zuurstof krijgt. Snijd vervolgens de tournedos in gelijke plakken en bestrooi ze met een klein beetje zout en peper.
Zet een anti aanbak pan op middelhoog vuur en voeg hier bakboter aan toe. Als de pan goed verhit is kan je de tournedos in de pan leggen.
Bak ze aan beiden kanten ongeveer 1,5 minuut (dit hangt af van de dikte van je vlees en hoe je zelf de garing het lekkerst vindt). Gebruik voor het omdraaien een vleestang/pincet (indien je die hebt). Voeg de zwarte peper toe en laat even mee bakken.
Als het vlees een mooie garing heeft gekregen (voor mij medium rare) dan haal je ze uit de pan en laat je ze even rusten op een bord (buiten de koelkast). Voeg nu de zest (citroenrasp) van een halve citroen en een eetlepel citroensap toe in de pan.
Blus vervolgens de saus (bak/kookvocht) af met whisky, laat even inkoken en voeg dan de groene peperkorrels toe, roer het geheel en voeg daarna de koffiemelk toe en laat de saus langzaam dikker worden. Vergeet niet af en toe te roeren.
Serveer de tournedos in zijn geheel op het bord en schenk de citroen-pepersaus er overheen.Smakelijk!
Notities
Serveertip: serveer de tournedos met citroen-pepersaus bijvoorbeeld met rosti of frietjes en een frisse salade!