Mosselen met vongoles, citroen, zeekraal met dragonmayo en frietjes
Friet met schelpdieren is honderd procent gezellig zomers comfortfood om samen van te genieten. Ziltig, fris, zoet, kruidig, romig én krokant. Wat wil je nog meer? Kijk of je frieslanders (ziltig en komen net zoals de mosselen uit Zeeland) kunt vinden, niet de meest bloemige aardappelen, maar wel de lekkerste!
4grote bloemige biologische aardappelen met schilFrieslanders uit Zeeland
1tlzout
olie
Schelpdieren
scheut olijfolie
2kgZeeuwse mosselen MSC Keurmerk
500gvongoleof kokkels MSC Keurmerk
1venkel
1teentje knoflook
zeste en sap van 1 biologische citroen
100gzeekraal
2takjes verse dragon
Instructies
Bereid de mayonaise, klik hier.
Hak de zeekraal en de dragon fijn en meng met de mayonaise.
Was de aardappelen met schil goed schoon, snijd ze in plakken van 1⁄2 centimeter dik en vervolgens in langwerpige repen. De schil laat je eraan!
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de rauwe frietjes 10-20 minuten in een bak met water en 1 theelepel zout. Giet ze hierna af en dep droog.
Druppel wat olie over de frietjes, hussel door elkaar en leg op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant.
Spoel de mosselen en vongole af met water. Zitten er kapot- te schelpen bij? Gooi deze dan weg.
Snijd de venkel in dunne plakken en in gelijke blokjes van 1 bij 1 centimeter. Snijd de knoflook fijn. Zet de pan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit de knoflook, zeekraal, venkel en citroenzeste