1strookworst of gelderse worst (of vega variant)(of vega variant)
katenspekoptioneel
roggebroodoptioneel
Instructies
Bak de knoflook en ui in een paar minuten glazig met een scheutje olijfolie. Schil ondertussen de wortel en de knolselderij en snijd ze allebei kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Snijd de prei in dunne ringen. Doe de groenten in de pan erbij en bak een paar minuten mee en giet dan een liter water erbij. Doe het zout, peper, de laurierblaadjes en sap & rasp van een ½ citroen erbij. Laat alles ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur koken totdat het gaar is.
Verwarm ondertussen de oven (180-190 graden) en smeer het roggebrood in met een paar druppeltjes olijfolie. Snijd een knoflook teen doormidden en wrijf dit over het roggebrood. Zet ze een paar minuten in de oven totdat ze iets krokant worden en haal de roggebrood crostini's eruit.
Zet de staafmixer in de soep en mix naar gewenste dikte. Iets te dik? Doe er dan nog wat water bij. Snijd de rookworst in dunne plakjes en roer door de soep. Verdeel de erwtensoep over de borden en roer door elke kom een eetlepel van de Kesbeke zilveruitjes. Druppel wat van je lekkerste olijfolie over de erwtensoep.
Liefhebber van roomboter? Smeer dan nog een lik roomboter over de crostini en beleg ze met katenspek.Smakelijk!