Snijd de komkommer met een mandoline of koksmes in dunne plakken. Snijd ook de ui in kleine blokjes. Doe de komkommer en de rode ui in aparte bakjes en meng met rijstazijn, snuf zout en snuf suiker. Doe ook de mosterdzaadjes in een weckpotje met sap van een citroen.
Meng de sojasaus en de chili olie met sap van 1 citroen en 1 tl olijfolie. Leg de zalm op de cederhouten plank. Smeer de zalm in met de marinade en gebruik hiervoor een kwastje. Strooi de zwarte peper rijkelijk over de zalm. Verwarm de oven voor op 160 graden of de BBQ indirect rond 160 graden. Meet met de Thermapen de kerntemperatuur van de zalm na ongeveer 10 minuten.
Rosé gegaarde zalm is ongeveer 48 graden.
Haal de zalm uit de oven of van de BBQ. Serveer op een plank.
Druppel nog wat van de chili olie over de zalm leg daar de ingemaakte rode ui en mosterdzaadjes met verse munt op.
Dek de tafel met bordjes en serveer er een lekker glas witte wijn bij.Fijne feestdagen!