een heerlijke comfortfood maaltijd dat je sowieso op tafel wilt zetten. Lekker voor jong en oud. Echt een Hollandse pot maaltijd, maar dan met een knipoog naar surf & turf.
Zet een diepe pan op middelhoog vuur en doe er een snuf zout(vlokken) bij.
Schil de aardappelen en was de pompoen. Snijd de pompoen met schil en de aardappelen zonder schil in gelijke kleine blokjes van ongeveer 1-2 cm bij 1-2 cm. Doe de aardappelen en de pompoen in de pan met water. Kook ongeveer 10 minuten, als de aardappelen en de pompoen bijna uit elkaar vallen kan je het water afgieten. Bewaar een beetje kookvocht als je van een zachte stamppot houdt. Gebruik een stamper om het naar gewenste dikte te stampen.
Bak ondertussen de spekjes uit en giet 2/3 van het vet af. Roer de spekjes door de stamppot. Je kan ervoor kiezen om een beetje te bewaren en door de stamppot te roeren. Lekker, maar niet heel gezond.
Dep de witvis droog en strooi aan beiden kanten wat bloem over. Doe een klontje boter in de pan waar de spekjes in gebakken zijn. Bak dan de witvis rondom goudbruin in en paar minuten. Gebruik hiervoor een Thermapen om de kerntemperatuur te meten.
Kerntemperatuur witvis 65-70 graden.
Roer nu op het laatste moment de zilveruitjes door de pompoenstamppot en serveer daar de witvis bij. Smakelijk!