groen, rood of gele peper hoeveelheid naar smaakoptioneel*
1stknoflookteen
Instructies
Was de pompoen met stromend water af en snijd vervolgens (met schil) in kleine bokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm. Hak een knoflook teen fijn.
Zet een gietijzeren pan op middelhoog vuur en doe daar een scheut olijfolie, knoflook, rasp van een citroen en de kleingesneden pompoen in. Bak de pompoen een paar minuten totdat het verkleurd.
Giet er ongeveer 400 ml water bij en breng met zout aan de kook. Zet de deksel er op totdat de pompoen gaar is. Gebruik eventueel een stamper om de pompoen fijner te maken, zodat je een vrijwel gladde saus krijgt. Proef en breng op smaak met zwarte peper, zout, sap van een citroen en eventueel een groen, rood of geel pepertje.
Rooster ondertussen de hazelnoten in de oven of in een kleine antiaanbakpan goudbruin. Hak ze iets fijner met een koksmes of in een vijzel.
Doe nu ook de pasta bij de pompoensaus. Roer de pasta voorzichtig door de pompoensaus zodat het kan garen in de saus. De saus gaat nu indikken en proef na ongeveer 6-8 minuten de pasta. Ik raad je aan om deze pasta al dente te serveren.
Zet de pan op tafel en verdeel daarover de burrata en de geroosterde hazelnoten. Druppel je lekkerste olijfolie en strooi er wat verse basilicum over de pasta.Smakelijk!
Serveertip: frisse rucola salade met gele tomaatjes, citroensap, olijfolie en Parmezaan.