Was de mosselen even af onder stromend koud water. Dit kan mineraalwater zijn, maar kraanwater is ook een optie. Gooi de kapotte mosselen weg.
Pak een diepe pan en doe er een scheut olijfolie in. Leg de mosselen in de pan en knijp hier een halve citroen over uit. Doe er ongeveer 5 verse basilicum blaadjes bij en zet de deksel er op. Nu stoom je de mosselen in eigen mosselvocht.
Haal de pan van het fornuis als de mosselen open gaan staan. Haal de bovenste schelp er vanaf. Verdeel het broodkruim over de mosselen en zet een paar minuten minuten in de oven. Haal de mosselen uit de oven, druppel er nog wat olijfolie overheen, verderl er nog wat verse basilicum blaadjes en wat citroenrasp overheeen.
Broodkruim
Pak 1-2 oude boterhammen, snijd in kleine gelijke blokjes en druppel er wat olijfolie overheen. Hussel door elkaar en bak in een gietijzeren pan of in de oven goudbruin totdat het krokant en luchtig is. Gebruik een vijzel of een afsluitaar zakje om er fijn broodkruim van te maken. Doe er een snuf zout bij en roer. Dit kan je zeker een paar weken in een potje met deksel bewaren.