Belangrijk bij het bakken van een ribeye is dat het vlees op kamer temperatuur is. Haal het van te voren uit de verpakking, zodat het kan luchten en op kamertemperatuur kan komen.
Verhit de BBQ naar een hoge stand van ongeveer 200 graden. Pak een tang en leg het vlees eerst op de vetkant zodat het vet dichtschroeit.
Leg vervolgens het stuk op de zijkant. Draai het vlees na 3 minuten om en meet even de kerntemperatuur. Hier kan je een digitale oven thermometer bij gebruiken. Ik wil je aanraden om het vlees vn de BBQ (of grill) te halen bij 48-50 graden. Omdat je het vlees nog even laat rusten en dus doorgaard. Omdat er nog hitte van het oppervlak naar binnen trekt. Dan kom je uit bij een perfecte 55 graden. De buitenkant mag een lekker krokant korstje hebben. Dan weet je zeker dat de ribeye mooi roze, sappig en heel mals is.
Strooi wat zoutvlokken en zwarte peper over het vlees.