Was de mosselen af onder stromend koud water en gooi de openstaande en kapotte mosselen weg.
Doe de ansjovis en 1 el ansjovis olie in een antiaanbakpan en laat het smelten. Doe de mosselen erbij en blus af met de witte wijn. Doe een deksel op de pan en laat de mosselen even een paar minuten stomen totdat ze open gaan staan.
Zet een kookpan met gezouten water op het fornuis. Breng het water aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar.
Snijd de biologische citroen in dunne plakjes en doe bij de mosselen.
Als de spaghetti beetgaar is doe dit dan bij de mosselen in de pan en hussel voorzichtig door elkaar. Snijd een ½ biologische citroen in dunne plakjes en leg ze tussen de mosselen. Laat een klontje boter smelten in de saus, pluk wat verse peterselie en doe dit met een snuf zwarte peper erbij. Laat de saus iets indikken.
Serveer in diepe pastaborden. Lekker om wat brood erbij te serveren voor deze goddelijke mossel ansjovis botersaus..