Verwarm de BBQ naar een middel hoge stand van ongeveer 125-130 graden.
Leg daarna de bavette op een minder warm stuk van de BBQ zodat je de gewenste garing kan krijgen. Wil je zoals medium rare (zoals op de foto te zien is), dan is een kerntemperatuur van ongeveer 48 aan te raden. Prik de pin van de Thermapen tot in de kern van het vlees.
Grill ondertussen de pimientos de padron op de BBQ.
Verwarm na het bereiken van de gewenste kerntemperatuur de BBQ naar een hogere stand zoals 225-250 graden en schroei de bavette aan beiden kanten dicht, zodat je een krokant korstje krijgt.
Smeer de bavette met een kwastje in met de sherry stroop. Laat het vlees even 5-10 minuten rusten en snijd in plakken.
Leg de bavette in het midden van een saladeschaal en leg daar omheen de pimientos de padron. Verdeel wat verse basilicum over het vlees. Strooi zwarte peper en salt flakes over het vlees en de pepertjes. Rasp een citroen en strooi hoeveelheid naar wens over het vlees. Smakelijk!
Tip voor het snijden van de bavette
Door de grove structuur is het belangrijk dat je de bavette dwars op de draad snijdt, zo kan je zeker genieten van een heerlijk stukje malse biefstuk.