Pizza carpaccio met burrata en Pesto alle Genovese
Twee van de bekendste Italiaanse gerechten samen op je bord. Pizza carpaccio met burrata en pesto alle genovese. Makkelijk om te maken en verslavend lekker!
150-170gCarpaccio rundvleesvraag ernaar bij de slager
2stBurrata bollen of buffelmozzarella(klein)
Parmezaanse kaas stuk
2elPijnboompitten
â…“stBiologische citroen
Grove zwarte peper
Extra vergine olijfolie
Instructies
Verwarm de (pizza) oven voor op ongeveer 250 graden. Heb je een pizza steen? Dan is het belangrijk dat je deze steen vanaf het opwarmen al op de BBQ of in de oven legt.
Smeer de binnenkant van de pizza licht in met olijfolie, je kan hiervoor een kwastje gebruiken. Leg de pizza op de pizzasteen en haal de pizza er na een paar minuten uit wanneer het zichtbaar krokant en goudbruin is geworden. Je kan op de Bertolli verpakking ook de instructies even nalezen.
Bak ondertussen in een antiaanbakpan de pijnboompitten goudbruin.
Haal de pizza uit de oven en leg daar eerst het carpaccio vlees op. Verdeel nu naar smaak de Pesto alla Genovese over de pizza, strooi daarop de pijnboompitten, rasp de Parmezaanse kaas en biologische citroen. Strooi nog wat verse basilicum over de pizza en leg een bol burrata/buffelmozzarella in het midden.