Crunchy pasta met courgettesaus, broodkruim, munt, Parmezaan en citroen
Pasta met courgette saus is een heerlijk Siciliaans recept door de crunchy touch van het broodkruim, aromatische van de verse munt, romige van de Parmezaan en frisse citroen.
Snijd de courgettes in heel kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
Fruit de knoflook en de courgetteblokjes in 2 el olijfolie op middelhoog vuur in een diepe pan.
Zet ondertussen de pasta met gezouten water op en bak op middelhoog vuur de courgette en knoflook even licht aan. Na 5-8 minuten, als de courgette verkleurd is, knijp je een halve citroen erboven uit en voeg je een flinke scheut van het kookwater van de pasta toe. Gebruik hiervoor een soeplepel. Dit laat je inkoken en herhaal je een paar keer, ongeveer 20 minuten, totdat je een lekker courgettesausje hebt gekregen.
Broodkruim
Als je van oud brood broodkruim wilt maken snijd je het in grove stukken en bak je het met olijfolie in de pan totdat het krokant wordt, doe het in een afsluitbare zak of een vijzel om te verkleinen. Anders bak je paneermeel in een antiaanbakpan met wat olijfolie goudbruin totdat het verkleurd en krokant wordt.
Giet de pasta af en doe bij de courgettesaus, roer even door. Pluk de munt en roer dit samen met de geraspte Parmezaanse kaas door de pasta.
Meng 8 el broodkruim met de zeste (rasp) van een 1/2 citroen, snuf zout en roer even door.
Serveer de pasta in diepe borden en druppel er wat olijfolie overheen. Schep vlak voor het serveren het gemengde broodkruim over je pasta met courgette. Strooi nog wat verse munt over de pastaborden.
Tip zet je pastaborden even in de voorverwarmde oven (circa 150 graden). Op deze manier blijft je pasta langer warm en kan je er nog meer van genieten.Smakelijk!