Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Tonijn carpaccio met munt citroen dressing
Heerlijk voorgerecht of lunchgerecht uit The Lemon Kitchen Sicilië kookboek. Tonijn carpaccio met munt citroendressing.
Gang
lunch, Voorgerecht
Keuken
Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord
biologische citroen, Italiaanse recepten, munt, rauwe vis, Siciliaanse recepten, the lemon kitchen sicilië, tonijn, verse munt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
10
minuten
minuten
Porties
2
personen
Equipment
citruspers
Handrasp
optioneel
Ingrediënten
200
g
MSC-keurmerk verse tonijn
1
biologische citroen
sap & rasp
5
verse muntblaadjes fijngehakt
1
el
extra vergine olijfolie
salt flakes
citroen munt dressing
Instructies
Snijd de vis horizontaal in brede plakken.
Rasp die citroen en bewaar apart. Pers de citroen uit en meng in een kommetje met de fijngehakte verse munt. Roer even.
Leg de tonijn op een schaaltje en druppel er wat olijfolie overheen.
Serveer het bakje met citroenmuntdressing bij het gerecht en net voor je je eerste hap neemt, druppel je de dressing over je tonijn.
Strooi voor de liefhebber nog een snufje zoutvlokken over de tonijn.