Snijd de peperkoek in zo dun mogelijke plakjes en leg in de oven wanneer je hem gaat opwarmen. Dit duurt ongeveer 10 minuten voordat het de juiste warmte bereikt heeft. Draai de plakjes na een paar minuten om. Haal ze er na ongeveer 10 minuten uit. Laat afkoelen buiten de koelkast, dan worden ze knapperig. Afhankelijk van de dikte kan het iets langer duren voordat ze knapperig worden. Door uitdroging worden ze krokant.
Doe de druiven in een ronde ovenschaal. Druppel de portstroop over de druiven en smeer ze rijkelijk (met een kwastje) of lepel in. Druppel er nog wat citroensap en olijfolie overheen. Hussel en zet 20 minuten in de oven. Totdat de druiven lekker gekarameliseerd zijn.
Optioneel:Rasp de buitenkant van de worteltjes en snijd de pompoen (met schil) in dunne plakken en lak met wat portstroop en druppel er nog wat olijfolie en citroensap overheen. Zet ongeveer 20 minuten (tegelijkertijd met de druiven) in de oven.
Leg nu in het midden van de ronde ovenschaal een ronde brie en zet met de druiven eromheen nog 8-10 minuten terug in de oven. Totdat de kaas iets opborrelt en zeker gesmolten is vanbinnen.
Strooi net voor het serveren nog wat saltflakes, citroenrasp (zeste) en tuinkers over de snelle kaasfondue met druiven.