Zet een sauspan op middelhoog vuur en doe er een scheut olijfolie in. Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen en bak een paar minuten samen met de fijngehakte knoflook. Schil de citroen en doe er twee schilletjes (zonder wit) bij. Blus af met de witte wijn en zet het vuur iets lager, wacht totdat de alcohol bijna verdampt is en de smaak erin is getrokken.
Zet het vuur lager en doe nu de roomboter erbij. Als de roomboter gesmolten is roer je even en giet je de room erbij. Laat het nog even rustig pruttelen en zeef de saus en zet op een laag vuurtje. Proef de saus en breng op smaak met versgemalen peper en een snuf zout. Snijd de bieslook fijn en roer door de gezeefde saus.
Let op: bewaar de gesmoorde uien en serveer bij het gerecht voor de liefhebber. Naast dat de uien lekker zoet zijn geworden is het ook zonde om weg te gooien.
Snijd de augurk in dunne plakken. Leg de kort gebakken zalm op de borden en giet daar de beurre blanc er overheen, serveer de gesmoorde uien en tafelzuur ernaast. Verdeel de mosterdzaadjes over de gerechten voor een pittige bite. Strooi nog wat fijngehakte bieslook over het voorgerecht.