Zet een pan met 200 ml water op het vuur en kook hierin de Tilda Jasmijnrijst met eventueel de saffraandraadjes. Zorg ervoor dat de rijst nog niet helemaal gaar is als je de rijst afgiet.
Doe in een diepe anti aanbak pan 3 eetlepels ghee, een fijngehakte knoflookteen en de biryani currypasta. Laat de geuren even vrij komen in de pan. Snijd de tomaten in kleine blokjes van ½ cm bij ½ cm en bak kort even met de currypasta. Doe nu ook de (bijna gare) Jasmijn rijst erbij en roer. Voeg daarna de rozijnen, kardemompeulen en saffraandraadjes toe en laat op zacht vuur de smaken samenkomen. Voor de liefhebber raad ik je aan om een handje noten fijner te maken en voor een extra bite door het gerecht te roeren.
Snijd de tofu in blokjes van 1 bij 1 centimeter en dep ze even droog. Bak ze in zonnebloemolie goudbruin,laat ze even uitlekken op keukenpapier en strooi er een snuf zout overheen.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en meng met de kokosyoghurt, 5 fijngesneden muntblaadjes, rasp van een ½ limoen en doe er een paar druppeltjes van het sap bij. Breng op smaak met zout & peper.
Serveer er voor de pittige liefhebber wat pepertjes bij. Pak een mooie grote schaal en serveer daar de biryani op. Strooi er nog wat verse muntblaadjes overheen en serveer er partjes limoen bij. Zeker tijdens een feestdag is het leuk om allemaal een eigen bordje op te kunnen scheppen.Ga jij dit kleurrijke gerecht ook maken?