Snijd de courgette met een mandoline (als je die hebt) in dunne ronde plakjes. Strooi een snuf zout en een paar druppeltjes olijfolie over de courgette. Hussel even. Was de biologische citroen even af met koud water en snijd ook een halve citroen met een mandoline in dunne plakjes.
Leg de zalm in een ovenschaal of op een cederhouten plankje. Strooi wat peper en zout over de zalm. Tip: lekker als je de zalm lakt met Port Stroop. Leg er een paar citroenplakjes op. Prik de D.O.T. (als je die hebt) in de zalm. Heb je dit niet gebruik dan een Thermometer om de kerntemperatuur af en toe te meten. Als de zalm 45-50 graden bereikt heeft kan je het beste van de BBQ of uit de oven halen.
Tip: Tip geen bbq of thermometer? Verwarm dan de oven voor op 160 graden en gaar de zalm rosé in 12 minuten.
Verwarm nu de BBQ of je oven nu naar 250-260 graden. Leg de (pizza) steen op de BBQ of in de oven en laat de steen alvast warm worden.
Smeer de pizza lichtjes in met olijfolie, gebruik hiervoor een kwastje. Leg de dunne courgette plakjes naast elkaar als een soort waaier op de pizza. Leg op elke pizza ook een paar flinterdunne plakjes citroen. Verdeel wat gorgonzola over de pizza. Leg de pizza nu (zonder de zalm) op de voorverwarmde (pizza) steen en haal ervan af als de buitenranden iets verkleuren de pizza krokant is geworden. Dit kan per BBQ/Oven enorm verschillen.
Haal de pizza van de (pizza) steen af en pluk de rosé gegaarde zalm en verdeel over de pizza. Strooi nog wat verse tuinkers over de pizza.